Thursday, October 2, 2014

Linnutee

Linnutee (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Linnutee IPA on humalase aroomi ning paraja mõrkjusega värskendav rüübe. Humalatest on pruulimisel kasutatud ainult Galaxy sorti, mis inspireeris ka õllepudeli välise ilme. Erilise humalate lisamise protsessi abil on saavutatud pehmem ning tasasem mõrkjus.
Õlu on filtreerimata ja järelkäärinud pudelis. Pudeli põhja on kogunenud sade, mille võiks jätta klaasi välja valamata."

Väike lihtne pudel (kuigi läbipaistva taara kasutamine pole eriti IPA puhul hea mõte), lakooniline tume sildikujundus. Valge vaht täidab 3/4 klaasist, olles küll suuremulline, kuid üpris püsiv. Õlle värvus - uduselt kuldoranž. Aroom on häirivalt pärmine ja kergelt võine. Humalasordile üldiselt omane tsitruselõhn puudub täiesti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse ... mnjah ... domineerib pärm, õrnalt tungib sellest läbi virsikukonservi magusus. Lõppmekk on biskviitjas, nätske ja hapukas-mõrkjas. Järelmekk mõjub pisut vürtsikalt, kuid domineerib pärm.

Keskmise kehaga, väga tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga nätskepoolne rüübe, mille puhul peamine märksõna on "pärm". Gambrinus loodab et tegu oli nihu pudeliga. Üldmärkuse korras - IPA peaks siiski kraadi-paari jagu kangem olema.

---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment