Thursday, October 24, 2013

Pelašķu Velns

Pelašķu Velns (Alus darbnīca Labietis, Läti). pdl 0,75 l. alc 9,9%vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeeris on koondhinde jaoks veel liiga vähe hinnaguid, beeradvocate ei tunne seda veel üldse.

Tootjainfo: "Tume ja aromatiseeritud kange õlu. Joovastavat naudingut lubab kõrge alkoholi sisaldus, ja samuti südamest lisatud raudrohi ja CITRA humal nii keetmise ajal, kui hiljem. Omapäraselt pruunistatud linnase valik pakub õlule ainult vastu valgust nähtavat sügavalt punast maitse tasakaalu. Tarvitada mõõdukalt."

Suur kääniskorgiga pudel, mida ehib must silt, mis sisaldab väga ohtralt infot, nii IBU (48) kui värvi indeks (83) kui palju muudki, millest ei saa arugi. kohvipruun vaht täidab kogu klaasi ja on makrofleksina püsiv ... ning see vaht aina ronib pudelist välja!  Õlle värvus - tintmust! Aroomi on läbi sellise vahukorgi keeruline tunda, kuid esmamulje on hapuka röstiga kohv ja jõhvika toormoos.

Esmamekk on raskepoolne ja teravalt hapukas-vürtsikas. Keskmaitses ... jeerum, see on küll veider ... mulje värskelt katkipressitud jõhvikatest ainult süveneb! See on raskepärane ja kuratlikult torkiv-terav segu jõhvikatest, pohladest, astelpajust ja pihlakatest, kuhu on natukese kohvi sisse kallatud. Lõppmekk meenutab juba jõhvikalikööri, millesse on veel ka kadakamarju sisse pressitud. Järelmaitse - keel lausa oigab sihandse, teravtiheda, rämedalt noore ja toore, jõulise ja mässumeelse maitse all.

Raske kehaga, ülimalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsika-hapukas-mõrkja-hapuka buketiga ÜBERõlu! Midagi oipagan kui veidrat ja kindlasti mitte ükskõikseks jätvat, kuid absoluutsele enamikule ülejõu käiv rüübe. Ükskõik mis toidu siia juurde pakkumine oleks lihtsalt raiskamine ... peoga jõhvikate suhuloopimine aga ilmselt kohane :)
----------
pilti ei õnnestunud leida ja fotikal aku tühi, seetõttu vaid tehase logo :(

No comments:

Post a Comment