Friday, October 11, 2013

Valge Laev

Valge Laev (Põhjala). pdl 0,33 l. alc 5,5%vol. Liigimääratlus: nisuõlu (ingveri ja sidruniga)

Tootjainfo: "Kaasaegne interpretatsioon klassikalisest nisuõllest. Pruulitud ingveri ja sidrunikoorega, et lisada värskust ja vürtsi. Sisaldab odra- ja nisulinnaseid. IBU 25"

Lihtne väike pudel ja sama lihtne valge-kollane silt. Valge vaht moodustab kahesõrmese kihi, kahanedes kiirel kohinal. Õlle värvus - piimjalt udune sügavkuldne. Aroom ... ohhoo ... see on omamoodi saavutus - ingveri ja sidrunikoore intensiivselt vürtsikad lõhnad on nii täpselt balanssi viidud, et kumbki ei domineeri. Kahe peale moodustavad nad kokku sellise mõnusa buketi, mis on piisavalt jõuline, et nina pikemaks ajaks klaasi unustada, kuid samas ka mitte liiga terav.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt hapukas-vürtsikas. Keskmaitses haarab esmalt juhtrolli enda kätte Kapten Ingver, kõnetades sind üsna käskival häälel ... kuid kohe seejärel sekkub Lipnik Sidrun, kellel puudub küll komandörihäälne teravus, kuid ta oskab olla mõrkjalt veenev. Lõppmaitses lubavad eelnimetatud sõjardid su keele korraks vabakäigule, lastes aduda üsna külluslikku linnasepehmust ja nisuhapukust, kuid järelmaitse üle kaigub taas Ingveri käskiv toon, mis ei võimalda ettevaatamatut noorsõdurit rivist kaugele lahkuda.

Keskmisest veidi kergema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga kuivapoolne vürtsjook. Hmm, päris põnev võiks olla seda paaritada mee, ingveri ja sidruniga marineeritud grillitud köögiviljadega!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment