Sunday, October 20, 2013

Zelta Premium

Zelta Premium (Aldaris). pdl 0,5 l. alc 5,2%vol. liigimääratlus: hele lager

Tootjainfo: "Aldaris Zelta (Gold) is a classically brewed lager with a mild bitterness, hop flavor and pure malt taste."

Disain on edev - reljeefornamendiga proofilpudel, mida sulged nn nippel-kork (pealtrebitav) ja ehib kuldne moderne silt. Tõsisema õllegurmaani paneb muidugi pakutavad sügavalt kahtlema läbipaistev klaaspudel ... aga anname talle võimaluse!

Helevalge vaht täidab 2/3 klaasist, kuid muutub kiirelt suuremulliseks ja kahaneb rutakalt. Õlle värvus - kirkalt, et mitte öelda vesiselt hele-helekollane. Aroom on sisuliselt olematu, õrn leivane lõhn meenutab saunakerisele visatud õllesegust vett.

Esmamekk on vesine ja kunstlikult magusakas. Keskmaitses on tunda vaid sedasama veidrat magusust, mis meenutab kergelt kommisuhkrut või beseeküpsiseid. Järel- ja lõppmaitse on täpselt sama, nii et pole enam millestki rääkida.

Vesise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusaka buketiga lihtsaim lauaõlu ... või pigem rannaõlu. Kuumal suvepäeval jääkapist võetuna käib janukustutuseks ehk küll, aga ei enamaks.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment