Thursday, October 3, 2013

Wisby Oaked Porter

Wisby Oaked Porter (Gotlands Bryggeri). pdl 0,33 l. alc 8,5%vol Liigimääratlus - imperial porter. 83 punkti ratebeeris.

Tootjainfo: "An exclusive tribute to the longtime porter tradition. A fresh and aromatic beer perfect for oysters and shellfish. 

Scent
A marked aroma of dark roasted malt with hints of chocolate, coffee and vanilla.

flavor
A rich body with balanced malt sweetness and hop bitterness offers a clear long aftertaste of dark chocolate, dried figs and vanilla from barrel.
"

Selle pudeli disain on erakordne - meskmisnõu kujuline madal pudelike kannab endal klaasile trükitud kaunist linnavaadet ja kuld-valget kirja. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - kosmiliselt must. Aroom on meeldiv, aga mõõdukas - vanilje ja kõrvetatud linnaste lõhn moodustavad delikaatselt hurmava pilvekese.

Esmamekk on keskmisest raskem ja intensiivselt magus-hapukas, kohvine ja liköörine. Keskmaitse mõjub kergekujulise kohvi-konjaki-vahukoore kokteilina, kusjuures brändit on ikka tubli veerand kogusest. Lõppmaitse võlub oma jõuliselt otsekohese olekuga, see on kuivapoolne, marjaveinine ja tammine ... kõlades kui otsustav samm õhtu lõpetamise suunas. Või siis vastupidi, sellise rüüpe võtab välja vana sõber, kutsudes sind istuma kamina ette tugitooli, et veeta pikk rauge õhtu vanu aegu meenutades. See on vanade meeste õlu, pannes neid taas naeratama ja veidi totakalt itsitama omaenda naljade üle. Ja ega nainegi pahaks pane, ta ju näeb kui hea taadil on :)

Järelmaitse on täiuslikult napsine, raske ja täidlane, tammine ja kohvine, liköörine ja vanilješokolaadine.

Raske kehaga, huvitavalt kuiva ja kleepja piiril balanseeriva paletiga, magus-mõrkjas-hapuka buketiga megarüübe. Ausalt öeldes mina siia kõrvale ei pakuks midagi peale mõnusa seltskonna või siis käokella tiksumise :)
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment