Sunday, October 20, 2013

Tokyo

Tokyo (Saku). pdl 0,5 l. alc. 5,0%. liigimääratlus:hele lager

Tootjinfo: "淡色ビールTokyo ehk eesti keeles lihtsalt „hele õlu Tokyo” on eriti maheda maitsega hele õlu, mille pruulimisel on võetud eeskujuks tublimate Jaapani õllemeistrite saavutused.
Traditsiooniliste Jaapani riisiõlledega sarnase suduse välimuse ja väga vähese humalamõrudusega õlu sobib aasiapäraselt vürtsikate roogade kõrvale janukustutuseks ning aitab pisaraid tagasi hoida, kui sushi-maki kõrvale kogemata liiga suur kogus wasabit keelele satub. Saku Tokyo on filtreerimata – õllesse alles jäetud naturaalsed teravilja ja pärmi mikroosakesed annavad õllele suduse välimuse ja veelgi pehmema maitse.
Puhas arigato igas sõõmus."

Reljeefkirjadega proofilpudel, stiilne kork ja silt - selle eest võib anda plusspunkte. Helevalge vaht täidab 1/3 klaasist, kuid see kiht pole just kuigi püsiv. Õlle värvus - piimjalt kollakasvalge. Aroom mõjub kuidagi ... limonaadiselt, just sellise algupärase sidrunijoogi moodi ... aga pikema nuusikimise peale muutub see nisuõlle ja meejoogi seguks.

Esmamekk on kerge, vesisepoolne ja magushapukas. Keskmaitse lubab tajuda vähekese nisulinnaseid (ehkki nisuõlleks pole seda ametlikult keegi tituleerinud) ja taas see limonaadine magus-hapukus. Lõppmekk süvendab sidrunise nisuõlle kuvandit, järelmaitses lisandub huvitav keeltparkiv kuivapoolne metalne nüanss, meenutades sutsukese ingveri ja kaneeli segu meega.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-hapuka-(vürtsika) buketiga veidravõitu rüübe ... aga mitte halvas mõttes. Tuletad meelde sama tehase varasemaid nisuõlle katsetusi ja ka koduõlut ... no vähemalt pärmitüvi peab neil õlledel sama olema! Lauaõlleks täitsa paras, noh miks mitte sushi kõrvale.
----------
pilt siit

1 comment:

  1. ma jõudsin umbes poole õlleni ja valasin siis selle jälkusevee kraanikausist alla....

    ReplyDelete