Monday, October 7, 2013

Zeitgeist

Zeitgeist (BrewDog). pdl 0,33 l. alc 4,7 % Liigmääratlus: schwarzbier ehk tume lager. 88 punkti punkti ratebeerist ja 83 beeradvocate järgi.

Tootjainfo: "Zeitgeist takes an age old classic, a forgotten masterpiece and gives it a contemporary spin. A trans-continental schizophrenic beer combining a classic Czech black lager base and the high octane hit of pacific north west American hops.

IBU 27
Malts: Lager, Munich, Kara, Chocolate
Hops: Cascade"

Brewdog tüüpkujundus on seekord sünkmustal taustal. Hallikas-kreemikas vaht moodustab kahesõrmese kihi, mis on väga püsiv. Õlle värvus - kombekohaselt sügavmust. Aroom on õrnalt suitsune ja kohvine.

Esmamekk on kerge ja mõrkjas, suitsune ja kergelt tolmune. Keskmaitse muutub tunduvalt tihkemaks, kohviseks ja dunkeli kohta üllatavalt võimsaks, lausa kergelt likööriseks. Lõppmaitse kaugeneb klassikalisest dunkelist ikka väga kaugele - selles on nägu ja tegu, mõrušokolaadi ja röstpähkleid. Järelmekk on mõrkjas ja pikaldane, jäädes väga visalt kummitama.

Keskmisest kergema kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusa buketiga üllatavalt jõuline rüübe. Sobilik grillkana ja värske salatiga.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment