Tuesday, December 17, 2013

Mandarina IPA

Mandarina IPA (Nøgne Ø, Norra). pdl 0,5 l. alc 7,5 %vol. liigimääratlus: IPA. 91 punkti ratebeeris, beeradvocate jaoks tundmatu.


Tootjainfo: "Imagine that the German have come up with a high alpha fruity hop! "Could that be right?" we asked ourselves. We were in luck to get 100 kgs. The new wonder hop bears the name Mandarina, and it’s presently not commercially available. And how could we present this hop with all it’s glory? By brewing an IPA of course. Please welcome Mandarina IPA."


Lihtne pudel, sama lihtne silt, kuid vähemalt see kannab endale humalafriigile huvitavat märget "50 IBU" Kreemikas vaht täidab üle poole klaasi, olles tihkepoolne ja märkimisväärselt visa. Õlle värvus - udune aprikoosioranž. Aroom on ... hmmm ... huvitavalt mitmekülgne ... siin on nii tsitrusekoori kui - oot kas see pole mitte rabalõhn? Või siiski männivaik ja kõdunenud lehed?


Esmamekk on tihkepoolne ja hapukas-vürtsikalt keelele haakuv. Keskmaitse paneb tunnustavalt noogutama - see ON tõesti alfahapete rohke, puuviljane, tsitruseline ja samal ajal huvitavalt õliselt humalane. Lõppmaitse peale võiks panna küll "Maroko mandariinid" sildi, kui mitte apelsini oma - mõistagi see mahlane puuviljasus on segunenud mõrkja vürtsikusega ja veidi turbase raskepärasusega. Huvitav segu inglispärasest aidalõhnast ja ameerikalikust värskusest - nii võiks siis kirjeldada järelmekki :)


Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas oivalises tasakaalus oleva maitsebuketiga OIVAÕLU! Sobilik koos veidi rammusama ampsuga, nt peened grillvorstikesed lambasooles.
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment