Monday, June 19, 2017

Kuuunistaja


Kuuunistaja (Hullkurr, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Marjane pale ale
Unistades millestki värskest ja mõnusast"

Väike lihtne pudel, sildil abstraktne kurat-teab-mis. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ning ehkki vajub hõredaks, püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne punakaspruun. 

Aroom on ... oi kui värske ja mõnus ... magusakas ja marjane. Tegija sõnadest tean, et tegu on Soolembese edasiarendusega ehk siis pool keedust tembiti vaarikatega ... noh ja seega ei saa vana Gambrinus vaarikaid mitte ära tunda :)

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on huvitavalt hapukas-magusakas, nätske ja maitsetihe, mesilasvaha vaarikatega. Lõppmaitse tõmbub magusakas-mõrkjaks, kanarbiku ja odrakaraski seguseks, jõuliseks ja samas kergeks. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, mõnusalt kosutav, samas tuntavalt soendav. 

Keskmisest kriips kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea tasandi rüübe. Võrreldes oma algversiooniga on vaarikad osa kehast ära söönud ja maitsetaju pole enam nii intensiivne, kuid vägagi meeldiv ikkagi. Hmm, prooviks siia kõrvale krõbistada külmkuivatatud marju?
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment