Thursday, August 31, 2023

Anderson's - Texas Oranger

Texas Oranger (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - American", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Lager - Mexican" ja hinnang 3,37

Tootjainfo: "Mexican lager with fresh orange zest."

Väike purk, puuviljane sildikujundus. Avamisel purskas vahujuga lustlikult kaugel-kõrgele ja klaasi täitis enamasti erkvalge vaht, mis aga kadus äga kiirelt. Õlle värvus - kahkjalt helekollane. Aroom - ergult ja ehedalt apelsinine, õigemini apelsinikooreõline, mille taga on veidike tunda ka maisi magusust.

Esmamekk on kerge kehaga ja magus-tsitruseline. Keskmaitse - hapukas ja mõrkjas, väga lustlikult apelsinikoorene. Lõppmaitses muutub magus-pärmine komponent veidi liiga magusaks, kuigi apelsinikoor üritab oma parimat tasakaalustamiseks. Järelmekk - mõru-apelsinine, lausa kumkvaadine pool tugevneb ja toob õnneks maitsepildi kenamasse parlanksi.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiha HEA TASEME rüübe. Tõsi küll, sellega võinuks välja tulla suve hakul, siis oleks ta mõnusa joogikana paremini kindlasti müünud, kuid tore kerge ja maitsev lonks on ta ka praegu (loodame et see ülekarbone moment pole süvenev probleem)
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment