Tuesday, August 22, 2023

Sori - Emerald Mojito Gose

Emerald Mojito Gose (Sori, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited Gose" ja hinnang 3,57 punkti

Tootjainfo: "Embark on a flavor adventure with the mischievous Emerald Mojito Gose! This green-hued sour ale is a wild cousin of the mojito. Tangy lime and refreshing mint dance in a tropical fiesta. Crafted in the Gose style, it adds a salty twist. Sip and be transported to a vibrant, refreshing paradise. Cheers to a tangy journey and a paradise in every glass!"

Väike purk, rohe-värske-mahlane sidlikujundus. Sõrmepaksune rohekas vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt rohekaskollane. Aroom on erkroheline, nii laimikoor kui münt on tunda piisavalt selgelt, ja samas ka mitte ekstraktiliku ülemäärasusega.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja tugevalt hapu. Keskmaitse - hapukas toon veidi väheneb, lisaks tuleb tsitrusekoorelist mõrkjust. Lõppmaitses jällegi hapu võimendub, kuid seda sellise mõnusas kihisevas mullijoogises võtmes. Järelmekis saab tuntavaks ka õrn soolakas kuivus.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-soolaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tõsi küll, goselt oleks oodanud veenvamat soolasust, praegu jääb ta pigem lihtsalt "sour" rubriiki suhtarvuga nii umbes 0,2/0,8. Kuid erksalt laheda suvejoogina aitab ta ehk hääbuvat soojaperioodi pikendada
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment