Saturday, August 26, 2023

Põhjala - French Toast Bänger

French Toast Bänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double", hinnang 3,95 punkti

Tootjainfo: "A bänging imperial stout brewed with maple syrup, vanilla beans and Ceylon cinnamon"

Väike lihtne pudel, järjekordne iseloomutu/meeldejäämatu värvikogum sildikujunduseks. Sõrmepaksune tumepruun vahukiht kaob kiirelt ja jäägitult. Õlle värvus - kolmekilomeetrise kaevanduskäigu viimase pimeotsa must.

Aroom. Eeee. Seeeeesuuret. Misasja? Impstoudilt ootaks ju rösti ja šokolaadi ja muid jämedaid vigureid. Lubatakse ju ka vaniljet ja kaneeli ja värki ... aga see lõhnab imemõnusalt VÄRSKUSE järele! No peaaegu et nagu osoon, ainult et leebelt magus osoon!?"?#¤! MÕTTES? Justnagu nuusutaks öisel jõeäärsel laagriplatsil näpuotsatäit rosinaid!

Esmamekk - raske, magushapu, röstine ja veenev. Aga ... miks seda polnud lõhnas?

Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, metskirsid ja veidi kõrbenud kaneeliküpsis. Aga lõhnas??

Lõppmaitse - hapu-magus-mõru ja alkoholisoe, turbovõimedusega murelituutu kaneeli-iirise kaustas. Aga???

Järelmekk - kuivatatud kirsid ja jõhvikad ploomitarrendis, karamelliseerunud kondenspiima ja ülimõru šokolaadivaaba ringkaitses. A?????

BLISTAATILISELT ÜLEVÕLLIVAIMUSTUNULT GENIAALNE! Esiteks teeb su aju sin katki totaalse kattumatusega lõhna ja maitse vahel - kerge, lausa vaimustavalt värske ja karge öölõhna ja tubovõimsusega maitse vahel. Teiseks on selle joogi kõik kolm pedaali - hapu, magus ja mõru nii põhjas, et süünib uus tasakaalurekord. 12-kraadine vägilane põrutab kannad maa sisse ja kerkib samal ajal röstise redeli otsas tasakaalu hoides kõrgeimatesse maitse-stratosfäärikihtidesse! ULTRAGENIAALNE! Tundub et koja uus pruulmeister teab mida teeb!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment