Tuesday, August 1, 2023

Verhaeghe - Duchesse Chocolate Cherry

Duchesse Chocolate Cherry (Verhaeghe, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour Flemish Ale - Flanders Red / Oud Bruin" ja hinnang 97 punkti!! Untappd liigimääratlus: "Sour - Flanders Red Ale" ja hinnang 3,92 punkti

Tootjainfo: "Traditional Duchesse de Bourgogne with Belgian cherries and chocolate essence added during the maturation process in oak casks (foeders). 20 kg of whole Belgian cherries are used in the production of each 100 liters of Chocolate Duchesse Cherry."

Väike lihtne pudel, sildil Duchesse. Roosa vaht täidab pool kaasist, kuid kaob kõhinal-kihinal kiiresti. Õlle värvus - kirkalt ja sätendavalt punane. Aroom - balsamico ja šokolaadijook

Esmamekk - keskmise kehaga ja hapu, pisut pealetükkivalt šokolaadine. Keskmaitse - magus-hapu, šokolaadiessents ja hapukirss moodustavad kummastava segu. Lõppmaitse - kirsse on niiiii palju, et paneb punastama, kuid kahjuks matab üsna paljugi ka oud red enda sügavuse.

Järelmekk - kakao ja kirsid. Hmmm. Kirsid šokolaadis on ju suhteliselt tavapärane ja edukas kombo, aga õllemaailmas kohtab seda harva ja võibolla on selleks hea põhjus?

Segadusttekitav lugu. Hapu ja kakao ühildamine on harva edulugu. See siin on ... eee ... no vaata vana Gambrinus on segaduses. See algjook ise on nii neetult hea, et tekib küsimus: "milleks?". Pruulmeistri mängulust ja/või turunduslik surve katsetada uusi kombinatsioone on arusaadav, aga kas see on nüüd edasiminek või tupiktee? Huvitav katsetus - seda kohe kindlasti!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment