Tuesday, August 29, 2023

Põhjala - Apricotta

Apricotta (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Strong Ale - American", hinnang 4,0 punkti

Tootjainfo: "An American strong ale aged in apricot brandy barrels
IBU 40"

Väike vahakaelaga pudel, sildiks seekord vähemalt midagi meeldejäävat, ehkki ebamäärast. Sõrmepaksune kollakas-pruun vahukiht kadus ennem kui jõudis tekkida foto. Õlle värvus - kirkalt ja süngelt tumepunane. Aroom on magus ja raskepärane, puidune ja leebelt alkoholine; kuigi aprikoosibrändi pole vanale Gambrinusele tuttav jook, siis mingi luuviljaline/puuviljane noot on selgelt olemas ikkagi.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja alkoholiselt magus-mõrkjas-tammine. Keskmaitse - alkoholine, torkiv, ploomiliköörilik ja tammetõrulik. Lõppmaitse - murakailiköör ja kanarbik. Järelmekk - soe, isegi teravavõitu alkoholine, noorepoolne portvein, puiduselt/kadakaselt parkiv, raske tümikas.

Raskepoolse kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-magusaka buketiga keeltparkiv kange kärakas. American strong ale - seda ta tõesti on. Aprikoosine / vaadine / puidune element on ka olemas. Aga kas see kõik kokku just hea on? Nohhhhhh ... halb ta pole, omamoodi õllenastoikana isegi ehk huvitav.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment