Tuesday, August 22, 2017

Bitch de Elegant


Bitch de Elegant (Pyynikin, Soome) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Strong and tasty, acidic, fresh strikeale. With a strong feminine power. Includes American hops, barley and wheat bran and cranberries." Vaat misasi on see soomekeelses algtekstis kirjas olev "strikeale"? Streigiõlu? :)

Väike lihtne pudel, sildil vintaažne daam. Kork lendab igavese litakaga pealt ja vaht täidab enamiku klaasist. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on hapukas, meenutades odavama otsa saisone. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja särtsakalt vürtsikas-hapukas. Keskmaitse ... ummm .... see on nüüd üsna kummaline segu kärts-vürtsikast saisonist ja mõrkjas-hapudest pohladest. Lõppmaitses tuleb saisonile ... või siis triple-tüüpi belglasele omast magusat puuviljast nooti, kuid selle sees ja kohal loksub pohlameri. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes maha vaid veidi toorevõitu pohlade parkiva mälestuse.

Keskmise kehaga, ülekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga kentsakas rüübe. Pohli on siia nüüd küll ülemäära palju sisse udjatud, kusjuures tundub et veidi toorevõitu pohli. Nende põhjamaiste vitamiinipallide robustsus matab ilmselt saisonise algpõhja üsna rohmakalt ära ja tulemuseks on kaunis kummaline segu.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment