Tuesday, August 22, 2017

La Santa Muerte


La Santa Muerte (Amager, Taani) pdl 0,5 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Imperial Stout" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "Imperial Honey Stout.
Ingredients: Water. Malts: Pilsner, Crystal 150, Caraaroma, Chocolate, Black, Roasted Barley. Hops: Herkules, Columbus, Simcoe. Honey, Demerara sugar. Yeast: US-ale."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, sildil edev surm :) TUMEkollane vaht täidab pool klaasi ja jääb samasse asendisse igaveseks. Õlle värvus - no see must on ikka MUST kohe!

Aroom on ... ohhhhh. Ohhhh kui raske ja toekas ja soekas ja söakas ja üleüldse röstine ja tuhane ja must ja kohvine.

Esmamekk. Oi see surm on ju täitsa tore tädi! Magus ja soe, lohutavalt toekas ja sõbralikult naeratav. Keskmaitse ... taruvaiguga šokolaadi olete saanud? No vaata korrutage see nii umbes kahe-poolega ja lisage veel kakakod ja kanget musta kohvi kah veel.

Lõppmaitse. Lagritsa, šokolaadi, taruvaigu, ülekuivatatud õunte, jääsiidri, muskaadi ja nelgi segune kokteil sobib surma kätte päris kenasti ... pärast sealset lonksu polegi nii väga viga enam edasi elada. Sest vaata surmatädi võtab ise ka lonksu, itsitab vallatult ja läheb šoppama. 

Järelmekk. Vürtsikas ja magus, veidi hõõguv ja imearmas, tuha all hõõguvad söed kaminas soendavad su pikalt väljasirutatud koibi, poolvidukil laugude vahel vaadatuna vajub tuba mõnusalt pehmeks ning kõrval-tugitoolis istuv proua Surm lööb sinuga klaase kokku. Mõnus.

Väga raske kehaga, õlise paletiga, magusaks-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Mesi ja imp.stout moodustavad oivalise segu. Kärtskarmilt röstitud linnased lisavad ideaalselt sobiva raamistiku. Surmavalt hea :)
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment