Sunday, August 13, 2017

Kadakane


Kadakane (Juhus, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnangut veel pole.

Tootjainfo: "Kui üldse midagi teha, siis ikka täiega! Siia pudelisse panime terve kadaka koos okste ja marjadega"

Väikest kasvu pudel, sildil marju täis kadakaoks. Vähene kollakas vahukiht kaob vägagi kiirelt. Õlle värvus - mudruselt tumeoranž. Aroomis on ehedat vaigust kadakat ... aga lisaks ka mingit veidrat köögiviljast kõrvaltooni, mis miskipärast toob silme ette keeduporgandi. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitses määritakse kadakavaiku keelele ikka kohe rammusa kihina, mõrkja-hapukas-vürtsikas torkiv-surkiv okkane kasukas paneb suu õhkama. Lõppmaitses mõrkjus sutike taandub ... või siis keel juba harjub sellega ... ja hapukas-magusakas kadakamari veereb rahutult edasi tagasi, pannes maitsja pisut pead vangutama ... no see on nüüd küll kadaka üledoos :) Järelmekk on mõrkjas, vürtsikas ja väga pikalt keelepärale haakuv.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusaksas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga HULL RÜÜBE! Hull, aga hea! Kadakaga pandi siin nüüd ikka viikordselt ülevõlli, kuid sellised kiiksuga asjad on alati kui mitte muud siis meeldejäävad. Ja üha vilkamal õlleturul tuleb seda teha, et panna endast kõnelema! Juhus seekord pani. Ning see on kiiduväärt!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment