Sunday, August 27, 2017

Diablo Thorium Black


Diablo Thorium Black (Pyynikin, Soome) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Black as thorium. Taste of dark malts, little bit of cocoa and hint of licorice." Tumekollane vaht täidab ligi pool klaasist ning püsib vägagi kaua ja haagib end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - sügav-sügav mustjaspruun. Pöidlajämedune röstlinnas torgatakse sulle juba meetrikauguselt ninna ning ettevaatamatult lähenedes lüüakse ka teine pöial teise sõõrmesse.

Esmamekk on hapukas, röstine, üsna kehakas ja veidi kohvine. Keskmaitse lisab magusat piimašokolaadilikku nooti, ning selle šokolaadi sees on mustikad! Lõppmaitses seguneb kreek ja lagrits, hapuka röstiga kohvi ja leivakooruke. Järelmaitse omandab huvitava veinise ... kreegiveinise tooni, silitades sametiselt keelepära.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Üks ideaalne stoudike, just selline vahepealne, ei vesine aga ka mitte tanker-raske, parajas maitsetasakaalus ... ja samas ei midagi sellist mille üle liigselt vaimustudes hüpelda. Õpiku-stout noh. Üle grilli kiirelt lastud mozarella, millele nõrutad balsamicot peale ... no sobiks ju küll siia või mis?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment