Wednesday, August 2, 2017

Ridgeway IPA (gluten free)


Ridgeway IPA (Ridgeway, UK) pdl 0,5 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Premium Bitter/ESB" ja hinnang 65 punkti.

Tootjainfot leida, kuid sildilt on lugeda, et tegu on gluteenivaba tootega.

Keskmist kasvu proofilpudel, efektselt raamistatud sildil on kujutatud mingi hämune maastik. Valge vaht täidab pool klaasi ning püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom meenutab vanakooli IPA'sid, kus põhirõhk on linnaselisel peateljel ning vähene humal mängib kuskil kraaviserval.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on karamelline, hapukas, meenutades pirnikompotti ja heledaid rosinaid. Lõppmaitse nihkub sutike mõrkjamasse külge, kuid see mõrkjus jääb ikka linnaste tagant välja piiluma. Järelmekis ilmub hetkeks vürtsikat nooti, kuid siis naasevad rosinased magusamad toonid, muutudes kõige lõpuks lihtsaks linnaseliseks magus-mõrkjaks seguks.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, mõrkja-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Hea taseme rüübe. Bitterina kiidaks ehk rohkem, aga kui sildil on kirjas "IPA" siis on tegu nõrgapoolse esitusega, mida samas kannatab lauaõlleks vägagi mõnusalt pruukida. Gluteenivabade õllede esindajana aga - väga hea kraam, maitseb nagu päris õlu kohe!
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment