Tuesday, August 1, 2017

Ridgeway Bitter


Ridgeway Bitter (Ridgeway, UK) pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bitter" ja hinnang 38 punkti.

Tootjainfo: "If Maris Otter malt is the body of our beer then hops are its spirit. Each year we choose our hops not just by farm but by individual garden and time of harvest. One older variety, Challenger, and one new, Boadicea, used as unprocessed whole leaf hops. Extravagant, perhaps, but delicious.“

Keskmist kasvu proofilpudel, efektselt raamistatud sildil on kujutatud mingi hämune maastik. Valge vaht täidab pool klaasi, kuid see vaht on hõre ja kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kergelt hämuselt sügavkuldne. Aroom on ... on ikka aroom või? No ei tunne midagi! Heal juhul ehk mingi vaevuaimatav magusakas vine.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja naksakalt mõrkjas. Keskmaitses mõrkjus veidi taandub, lisandub vähest puuviljast hapukat nooti. Lõppmaitses läheb mõrkjus veel kraad allapoole, selle asemele nihkub vähest lihtsat magusakas-hapukat mahlakust. Järelmekk kaob aga maru ruttu, jäädes mõõduka hapukas-mõrkja värskusega keelepärale.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga lihtne rüüpeke. Ausalt öeldes igav kraam, kuid taas kord - võttes arvesse gluteenivabade õllede üldist kahvatut fooni, siis see tegelane pole üldse mitte halb.
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment