Sunday, August 27, 2017

Pineapple Unplugged


Pineapple Unplugged (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "I am American Pale Ale with crazy amount of pineapple and a hoppy unplugged attitude. Who are you?
Just as person can have different moods, who can say a beer couldn't? How do they say? "Friday i'm in love." Or whatever. Just let me wear these babies! I am still the same pineapple beer. Just as you. These days are different and so is my mood. Today i am Friday."

Väike matsakas pudel, sildil roosade prillidega ananass. Erkvalge hõre vaht täidab pool klaasi, kuid kaob üsna tõtakalt. Õlle värvus - uduselt heledapoolne kollane. Aroom meenutab küll pigem ananassikonservi kui elus ananassi, kuid igatahes on lubatud vili täiesti selgelt ja mahlaselt äratuntav. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja naksuvalt mõrkjas-mahlane. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, ananass seguneb greibiga. Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas ning keeltparkivalt kuiv. Järelmekk on mõrkjas, veidi mudruselt keelekülgedele takerduv. 

Kergevõitu kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Ilmselt on tegu katsega teha "session new england IPA" laadset toodet, kuid nagu sel stiilil kipub pahatihti juhtuma, võib ta minna kirbeks ja mudruseks ... sel isendil on õnneks mõlemat tüüpviga minimaalselt. Igatahes superkosutav on see jook nii ehk naa. Soovitaks kõrvale grillida ananassiviilakaid, neid ennem kergelt õli ja tšillilaastudega kattes.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment