Tuesday, August 8, 2017

Spargel

Spargel (Kolli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda rüübet.

Tootjainfo: "Nisu lurr kadakaga.
Koostis: odralinnased, nisulinnased, Citra humalad, pärm, vesi
IBU 40"

Väike lihtne pudel, veelgi lihtsam sildike. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. Aroomis on esi-, au- ja kõrgel kohal kadakas, värske ja mererannalik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses istub su keelele kadakas ja teatab, et ta ei kavatsegi lahkuda. Lõppmaitses pääseb kadakaokste vahelt siiski veidi esile ka nisu pehmust. Järelmekk on mõrkjas ja vürtsikas, karge ja pikalt püsiv.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Pisut kahju küll on, et kadakas nisuõlle pea täielikult varjutab ... kuid teisalt oleks ka narr, kui peaks lubatud kadakat õlles noaotsaga taga ajama nigu Toots. Mis oleks, kui pakuks siia juurde kadakamarjadega mooritud loomaliha?
------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Hello,

    I work for the Finnish company Liana Technologies and we send to journalists and bloggers all kinds of news we get from our customers. Would you be interested in receiving news about the beer industry? You can decide to only get the press releases in Estonian, but you can also choose to receive those in English as well. This service is of course free for journalists and bloggers, and it is possible to unsubscribe at any moment if you don't like the content you receive.
    Let me know if you are interested.

    All the best,
    Magalie Richard
    https://www.lianatech.com

    ReplyDelete