Friday, August 4, 2017

Kohvilähkrid


Kohvilähkrid (Hiiumaa, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda rüübet, tootja on liigimääratluseks märkinud: "Kohvine tume laager"

Tootjainfo: "Parajalt kohvine, pisut šokolaadine ja pähkline.Hiiu seltsid on üks paras tükk hiidlase hingest. Tervitame kohvilähkreid!"

Väike madal pudel, sildil retrofoto viisakast kohvilauast. Kreemikat karva vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt tumepruun. Aroom on õrnalt hapukas ... aga no kohvi leiab siit küll ainult väga hea fantaasia korral. Kergelt röstine mõrkjus on olemas, kuid vaid kerge vinena. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitses ... jaa siin on kohvine ja röstpähkline noot tõepoolest täiesti olemas, nagu igal teisel dunkel-tüüpi õllel enamasti. Lõppmaitse tüürib mõrkjamasse suunda, röstine-mõrušokolaadine noot pole küll ülemäära tugev, kuid mõnusalt tunnetatav. Järelmekk on hapukas-röstine, üleküpsenud leivakoorikut meenutav.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. Kohvi siit küll ülemäära otsida ei maksa, kuid nime õigustab ära küll. Pakkuda grillitud maksa kõrvale.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment