Tuesday, August 1, 2017

Päikesekild


Päikesekild (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol Liigimääratlus: rukki IPA

Tootjainfo: "Linnased: Best Pale Ale, Rye, Crystal 150, Crystal DRC, Carafa Specia. Humalad: Magnum, Chinook, Citra, Galena. Pärm: American West Coast Ale
IBU 83"

Väike lihtne pudel, sildil on matsast päikest ... ja keeruliselt loetavat tehnilist teksti. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi, püsides üle keskmise kaua ning haakudes pisut ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on alul karmilt roostene, rauane, rabaveene ... siis aga tuleb esile ka hapukat leivast nooti. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas, kore ja rabane. Keskmaitse jätkab sama, suisa kirbe rauamaitsega, mis matab enda alla kõik peenemad noodid. Lõppmaitses ilmub selle rohmakuse al veidi leivast ja rosinast pehmemat hapukas-magusat elementi. Järelmekk paneb keelepära korralikult surisema vürtsikas-hapuka kuivatatud vaarikate, röstitud leivakoore ja rauarohke vee seguga.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga. mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga robustne elukas. Karm, kore ja karvane, pigem topelt-IPA'de maailma piirile roniv räntsakas tüüp.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment