Monday, August 28, 2017

Sour Head Apricot


Sour Head Apricot (Cool Head, Soome) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sour ale with loads of apricot pulp for an extra sour kick!"

Väike purk, sildil pruulikoja tunnus-kräsupea. Valge vaht täidab kohevalt 4/5 klaasist kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - õrnalt udune kollane. Aroom on berlinerile omaselt hapukas-magusakas, kergelt askorbiinine, kuid aprikoosi ei oska lõhnas tunda. 

Esmamekk on kerge kehaga ja lustakalt hapukas. Keskmaitse hapukasse põhja sukeldub tõepoolest midagi aprikoosile omast, magusat ja mahlast. Lõppmaitse muutub kuivaks, huvitavalt lisandub väike mandline puudutus. Järelmekk pargib keelt juba üsna korralikult ja lõpuks tuleb ka aprikoosinoot päris kenasti esile.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-hapuka buketiga HEA tasandi rüübe. Uue laine Berliner weisse nii nagu ta ikka on, lubatud aprikoosi üledoosi ei saabu, ehkki lõpuks saab ta isegi maitsest kätte. Üks väheseid kordi, kui vana Gambrinus soovitab - seda õlut oleks targem pakkuda külmalt, tema ülesanne on olla karastav.
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment