Sunday, October 6, 2019

Candy Man


Candy Man (Mad Scientist, Ungari) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang 97 punkti. Untappd ütleb "Stout - Russian Imperial" ja 4,01 punkti

Tootjainfo: "Imperial Stout with marshmallows and tonka beans"

Väike lihtne pudel, punasel sildil punane kaheksajalamees. Sõrmepaksune tumepruun vahukiht pole eriti püsiv. Õlle värvus ... no kui seda just peab ütlema, siis olgu-olgu, must on noh!

Aroom. Noh. Noh mida siis oodata imp.stoudilt, millesse on tonkaube lisatud? No otse loomulikult lõhnab see hurmavalt hästi, pehmelt, šokolaadi, vanilje ja mandlite seguselt. Selliselt raskelt ja soliidselt nagu luksushotell, milles viimase 100 aasta jooksul on nähtavalt vahetunud vaid personal, voodid ja liftid. Kõik muu alates valgustitest kuni seinapaneelide ja vaipadeni näib olevat kui ajaloofilmist välja voolanu.

Esmamekk. Raske. Raske ja ruske. Vaniljene ja vasene. Rammus ja tõrvjas. Punase puidu paneelid kannavad endas aegade jälgi ja soliidset vaikust.

Keskmaitse. Kõikide nende hommikukohvide lõhn, mida mööda neid koridore on numbritubadesse kantud.

Lõppmaitse. Lisaks kohvile on siitkaudu tassitud hunnikute viisi vaniljekoogikesi ja mandliküpsiseid, valget rummi ja head konjakit.

Järelmekk. Vask, kõikjal on vask ja pronks. Lambid, käepidemed, aknakremoonid. Tuhmilt sädelev ja soliidsusest õhkuv.

Rammusraske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga MASSIIVNE ÜBERRÜÜBE. Imp.stout tonkaga - no mis saaksi valesti minna? See et ma siin ei oska vahukomme ära tunda, et morjenda karvavõrdki, sest need magusad plönnid ei meeldi nii ehk naa. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment