Friday, October 18, 2019

Täpp

Täpp (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: NEIPA

Tootjainfo: "Cascade, Galaxy, Mosaic
IBU 35"

Väike lihtne pudel, lakoonilisel sildil minimaalselt infot. Kollakas vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mudruselt mehune.

Aroom on kahetine. Ühes otsas on NEIPAde võluv puuviljane mahlasus, meloni, konservpirni ja litšimarjade muhe troopiline pehmus mõnusas vürtsikas kastmes. Teises aga mõrkjas humalakõrvetus, mis õnneks on antud juhul mitte dominant.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas ning veidi keeleotsa kõrvetav. Keskmaitse on hapukas-vürtsikas, mõnusalt mõru ja parajalt mahlane. Lõppmaitse muutub mangomehu ja kadakavaigu seguseks. Järelmekis tugevneb taas see va humalatuli, pannes keelepära mõrult hõõguma, kuid õnneks voolab samast ka mahedat kõrvitsa-õuna-mehu alla.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõru-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. NEIPA'de piiripealne esindaja, kus mõnusat mahlast värskust kipub varjutama ülehumaldamise rämedus, kuid õnneks jääb asi enam-vähem tasakaalu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment