Thursday, October 17, 2019

Cimze


Cimze (Võru, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,2. Ratebeeri liigimääratlus: "Zwickelbier/Kellerbier/Landbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Amber" ja 2,92 punkti.

Tootjainfo: "Beer made in honor of Jānis Cimze. Unfiltered"

Keskmist kasvu pudel, sildil kõnealune kodanik. Kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. Aroom on küll äratuntavalt laagerõllele omane, kuid tavatult magus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse on magus ja ürdine ... ahjaaaa, see on ju Läti õlu! Lõppmaitse on magus-mõrkjas, karamelline ja kanarbikune. Järelmekk viskab siia sekka ka päris mõnusat hapukas-mõrkjat pihlakalist nooti, kuid üldfooniks jääb siiski läti maitse.

Keskmisest veidi raskema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Tüüpiline nn läti traditsiooniline laager, millesuguseid on läti supermarketite riiulid lookas eri siltide all täis ... kuid eesti turul sellist kraami eriti ei kohtagi, nii et oma nišš võib sellel tootel siin olla küll.
----
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment