Friday, October 18, 2019

Odravein Bourbon BA (2019, 14%)


Odravein Bourbon BA (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 14,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: barley wine ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja 4,28 punkti.

Tootjainfo: "Our anniversary barley wine, aged for 6 months in bourbon barrels."

Ma nüüd ei saa aru.
1) kui 2015, 2016 ja 2018 a versioonid olid 16% ja see nüüd on 14% kangusega, siis miks on nüüd nii RB kui UT reitingutes nüüd kirjas ainult 14%vol versioon, kus on eristus varasematega? See lähnab väikese tünga järele! Praegu te ju omistate uuele õllele aastaid vanu hinnanguid ja sealseid kõrgeid punkte.
2) Kas sildile on raske ära trükkida tootmisaastat, kui lasete ühe nime all välja eri aastakäike?

Väike lihtne pudel, stiilselt hõbehall sildikujundus ja sinine vahakaelus. Tumekollane sõrmepaksune vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kaunilt ja kirkalt sädelevpunane. 

Aroom. Pehme, soe ja joobnustav. Iiriskommid, koorekaramell, rummikook ja kuivatatud maasikad.

Esmamekk on raske. Raske ja soe ja hapukas ja rammus. Marjane, marjapovidlone, marjamusine. 

Keskmaitse. Kreegipovidlo ja aroonia-nastoika. Soe ja turvaline ja vaniljene. Vanamoeline ja toekas.

Lõppmaitse. Rauamaitse leidmine odraveinist on veidi ootamatu. Aga samas ka šokolaad, mida varasemates versioonides ei leidnud.

Järelmekk on rammusalt soe ja kaneeline, pohlaliköör vanilje ja kaneeliga, murakamoos šokolaadis.

JAH, see jook on ikka MEGA! Lausa SUPERMEGA! AGA - see rüübe erineb märkimisvärselt varasematest versioonidest. Selle turundamine sama nime all on vale - piisaks kasvõi aastaarvu lisamisest sildile. Ja ratebeeri ning untappd sissekannete moonutamine on veel valem. Tehke uued kanded ja saate ise ka ausama tagasiside! Põhjala poisid, kogu lugupidamise juures, see pole aus mäng.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment