Sunday, October 13, 2019

Kohatu Eripruul (Kohatu Humalaga)


Kohatu Eripruul (Kohatu Humalaga) (Kohatu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 2,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain-Rye/Roggenbier" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Rye Beer" ja hinnang 2,98 punkti

Tootjainfot pole leida

Väike lihtne pudel, sildil Uus-Meremaa ja Kohatu nimi ... tõepoolest tuleb välja et sellenimeline humala-ristand ongi olemas!

Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes kõredamustrina ka klaasiseintele.Õlle värvus - kirkalt soe, merevaigukarva. 

Aroom ... jeerum ... miks ma tunnen kalalõhna? Uskumatult huvitav, vaigune, veidi kirbe, veidi puuviljane, aga põhitoon on kala! No kohe soolane kala ... või isegi soolased kalanahast krõpsud!

Esmamekk on kerge, suisa vesineja hapukas - noh kuna on lahja ja rukis, siis nii peabki olema. Keskmaitse muutub veidi magusamaks ja leivasemaks. Lõppmaitses tulevad esile mõrkjas-vürtsikas vaigused noodid, mis järelmekis muutuvad isegi kergelt kirbeks.

Väga kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga veider rüübe. Paganama põnev aroom! No kohe suisa uskumatult põnev! Ainult et selle huvitava nimega humala tutvustamiseks oleks sobinud mingi lihtsam põhi, olgu siis lihtne hele eil või laager, praegu ei tea, kus ja mis kokku selle kombinatsiooni kokku keeras.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment