Monday, October 21, 2019

Midnight Macchiato BBA


Midnight Macchiato BBA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 15,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - American Imperial / Double" ja hinnang 4,37.

Toojainfo: "burboonivaatides laagerdunud Midnight Macchiato eriversiooni, mis valmis koostöös Kokomo röstikojaga. Pruulitud kvaliteetse Colombia La Claudia kohvi ja magusa kondenspiimaga."

Väike lihtne pudel, hõbedane silt ja tumelilla vahakael. Vähene mustjaspruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mustemast-mustem-veel.

Aroom. Trühvel. TRÜHVEL, ma ütlen! Parim, suurim, pontsakaim ja rammusaim trühvlikomm, mida sa suudad ette kujutada või meelde tuletada. 

Esmamekk. Raske on üsna kergelt öeldud. Pehme on jällegi jäigalt määratletud. Ruigavalt rammus. Kohvikreemiga täidetud trühkvlikomm.

Keskmaitse. Melassiinine melass. Aga õnneks ei pole see üleüldse mitte läila, vaid kaunis tasakaalus hapuka kohviröstiga. Jah, soe. Jah, alkoholine ... no aga kuuuuuulge, 15% pole sul mingi uhri-muhri!

Lõppmaitse. Pähklikohvi. Pähkli-muffini-šokolaadi-kohvi. Kohvilikööriga šokolaadipadjake.

Järelmekk. Kuninglik, raske ja aeglane, valgudes tilkhaaval allapoole, peatudes vahepeal, et ilmastiku üle viisakalt arutleda, seejärel aegamisi voolates nagu härrasrahvale kombeks.

ÖÖKUNINGANNA! Kui õlledel oleks iludusvõistlus, siis see siin võidaks majesteetlikkuse tiitli, ehkki kuninglikud kõrgused ei osaleks sellistel, sest neile pole vaja välist kinnitust oma sisemiselt teadvustatud väärikusele.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment