Monday, April 20, 2020

Älä Sammu


Älä Sammu (Tanker / Paloaseman, Eesti / Soome) prk 0,44 l. Alc 6,5 % vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Sour / Wild" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja hinnang 3,46

Tootjainfo: "You're on fire, baby, don't go out! Ah, no I mean, do go out if you want - just don't get extuingished. You know, lose your senses? Uh, yeah. The beer? It's deliciously aromatic and tart - a sour fermented with a belgian ale strain and dryhopped with our absolute faves, Nelson Sauvin and Vic secret. Come and get your thirst quenched! Or, uh, extinguished! Brewed with our dear friends at Paloaseman Panimo
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildil tuleleegid. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, püsides keskmiselt, kuid haakudes mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - kahkjalt helekollane. Aroom on hapukas-magus, valge veini ja käärinud kasemahla ning kurgimarinaadi segune. 

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse ... huvitv kas nii võiks maitsta käärimapandud hernekommide leotis? Lõppmaitse ... eee ... äää ... no maitea, mingi belgiapärane noot siin ju nüüd on, kas midagi flandria punase või "sour saison" sarnast? Järelmekk - hapu ja kuiv, nüüd juba päris kenasti flandria nootidega.

Feidralt friigikas. Selles mõttes et noh "hapu belgiapärane IPA" osas "hapu" on mõõdukalt õige, "belgialik" kaudselt ju kah, aga vaata IPA pole ta kohe mitte üks törts. Kui keegi võtab seda jooki IPA pähe, siis ilmselt sülitab ja sõimab. Kui "hapu" pähe, siis noogutab. Kui aga otsib "belgialikkust", siis peab ta üsna kõva spets olema, et sellest redisemarinaadilikust virvarrist see üles leida. Kokku aga ... noh friigilikult huvitav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment