Friday, April 3, 2020

Ogham Ash (revisited)


Ogham Ash (Celt, UK). pdl 0,33 l. alc 10,5 %. Ratebeeri liigimäärtlus: "Porter - Imperial" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja 3,97 punkti

Tootjainfo: "Imperial Russia Porter. Ale yeast, herb + spice hops and 7 inspiring malts"

Tegemist on võrdlusega seitse aastat tagasi tehtud kirjelduse kõrvale. Pruunakas-kollane vaht täidab kolmandiku klaasist, püsib kenasti ja haakub tiheda vahupitsina ka peale taandumist klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on väga nõrk, ehk vaid kergelt magusa šokolaadise varjundiga. 

Esmamekk on raske, isegi väga, hapukas-magus, veidi õlijalt pihlakaliköörilik. Keskmaitse muutub röstisemaks, lahedalt konjakikommide laadseks, tõeliseks pidulikuks naudinguks, millega oleks paslik kostitada parimaid külalisi. Lõppmaitse - šokolaad, ploomiliköör, kohvikaramell, tammine parkiv ja sametine kohvikreemine segu. Järelmekk mängib pähklilikööri ja kohvikreemiga, kõrvetatud leiva ning ülemäära röstitud pähklitega.

Väga raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-maguskas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! See jook on väärikas ja õilis, samas mitmetahuline ja mänguline, elus ja elustav ... samas ilma ühegi erilise knihvita või tembutuseta. Üsna ideaalne näidiseksemplar oma stiilile.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment