Wednesday, April 22, 2020

Sõda


Sõda (Tolstoi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. RB ei tunne seda toodet. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Cashmere, Citra ja Mosaici humalate tulemusena valminud tugeva maitsega õlu, mis oma maitses toob esile ootuspärase mõruduse. Helekollase värvusega NE IPA on valminud armastusega õlle ja selle koostisosade vastu.
IBU 51"

Väike lihtne pudel, sildil vana habemik, kes võib olla Tolstoi :) Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - veidi hämuselt kollane. Aroom on mõõdukalt greibine, mõrkjasmagus ja puuviljane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja särtsakalt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub mõruks, suisa kirbeks ja puiduseks. Lõppmaitses tuleb korraks esile pärmist pehmust ja kiiluke mangot, kuid siis kuhjub see jällegi kibekas-kirbe kadaka alla. Järelmekis peavadki lähivõitlust puuviljased-pehmed-mahlased toonid ja ülevõllised kirbed mõruduselained.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõru-magusakas-vürtsikas-mõru buketiga vastuoluline ja tasakaalust väljas rüübe. Ühest küljest on siin NEIPA'le omast puuviljasust, kuid mõruhumalatega on liiale mindud ning see muudab suutäie ülemääraselt kirbeks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment