Wednesday, April 8, 2020

Barrel Project 18.14


Barrel Project 18.14 (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 63 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,94 punkti

Tootjainfo: "Imperial Stout Aged On Bowmore Barrels
IBU 75"

Väike purk, tootjale omaselt lakooniline sildikujundus valgel foonil. Pruun sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - pärismust. Aroomis segunevad kohvi ja viski, foonil võbelemas kerge suitsuvine. 

Esmamekk on raske ja hapukas-magus, kirslik-ploomilik-liköörilik. Keskmaitse muutub magusamaks ja veidi alkoholiselt torkivaks, mõrušokolaadi, ploomi ja kibuvitsa seguseks. Lõppmaitses lainetab keelekülgedel väike suitsuvine, hapukas-marjane mekk meenutab graantpihlakaid. Järelmaitses on vähene tammine parkivus, domineerib aga alkoholisoe šokolaadiliköör.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusa-hapukas-mõrkja-suitsuse-magusakas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Jah ta on hea, kohe lausa väga, ja viski on kenasti tunda ... aga vaadi enda ümarust pole üldse tunda ning alko torgib veidi tugevamalt kui ootaks, seega ei oska vaimustuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment