Thursday, April 9, 2020

Lóan New Nordic DIPA Nr. C7


Lóan New Nordic DIPA Nr. C7 (Borg / Bådin, Island / Norra) pdl 0,33 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,95 punkti.

Tootjainfo: "A collaboration brew w/ Bådin from Norway, brewed in Reykjavik in february 2017. Lóan is named for the european golden plover that is beleived to bring spring to both Norway and Iceland on her arrival annually.
IBU 65"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt lakoonilisele sildile on siginenud mitteomane linnuke, küllap ühispruuli teise osapoole märgistuseks. Kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt, aga samas tuhmilt kuldne. Aroom on vaigune, eeterlik, topelt-ipale omaselt jõuliselt humalane ... ehkki see humal on ilmselgelt surnud.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja nätskelt mõrkjas-magus. Keskmaitse meenutab kõigepealt kaneeli ... ja seejärel kaneeliga küpsetatud ahjuõuna. Lõppmaitse on magus, puidune, pärnaõite ja vana kuusevaigu segune. Järelmekk on veii alkoholisoe, vürtsikas, nelgi ja kaneeli ning suti isegi aniisi segune.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magu-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Mälestus võimsast topelt-IPA'st, mille BB kukkus juulis 2017.a, see mõjub nagu väärikas monument muistsele vägilasele. Hea ja mõnusalt joodav, kui muidugi enam mitte oma liigimääratlusele vastav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment