Thursday, April 23, 2020

Suur Paks Mastif 2014 (taaskülastus)


Suur Paks Mastif 2014 (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,6 %vol. Ratebeer ei erista seda aastakäiku. Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja 4,01

Tootjainfo: "Inglise Mastif on suur koer ja niisama ringi jooksmas teda ei näe. Ta toimetab selles ilmas oma väärikas tempos. Samamoodi vajab aega aristokraatlike juurtega barleywine, mille valmimine võtab aastaid, kui mitte aastakümneid. Nautimiseks piisab ühest vabast õhtust, portveini klaasist ja mõnusa tulega kaminast.…
IBU 60"

Neli aastat tagasi tehtud kirjeldus on loetav siit.

Väike lihtne pudel, sildil sarjale omane vapikoer ja aasta-arv. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht on pikalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunikas-punane. 

Aroom - varase, kukekomm on asendunud koorevenisega, rammuse ja täidlase koorekommiga. 

Maitsebukett on muutunud veidi üheplaanilisemaks, toonased hapukad-pihlakased-kukekommised nükked on silenenud aeglasemaks ja soliidsemaks, puidusemaks ja mõrkjamaks. Oi kurjam, see on väärikas kraam. Aegamisi nautimist vääriv, mõtlik ja stoiline.

Oli see kraam MEGA neli aastat tagasi, on ta jätkuvalt MEGA ka nüüd. Jah, ta on muutunud, kuid ainult õilsamaks muutumise suunas. Samas on ka vähenenud mõningad toonased mängulisemad nüansid, seega pole põhjust ka hinnangutaset kergitada. Aga nautida on põhjust niipalju kui jaksu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment