Wednesday, April 8, 2020

ZZ+ Amber Ale


ZZ+ Amber Ale (Naparbier, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "Red Ale / Intl Amber Ale" ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb: "Red Ale - American Amber / Red" ja 3,52 punkti

Tootjainfo: "Yes, I am ugly, and what is the problem? Homage to the musical group ZZ TOP.
American Amber Ale. Beer made with 3 malts and American and Australian hops, its appearance is amber to copper brown and good foam retention.
It has a moderate caramel malt flavor and a marked hop aroma and flavor, leaving a pleasant sensation in the mouth. High fermentationIBU: 50 IBU"

Väike lihtne pudel, sildil kultusbändi taolise habeme ja prillidega kolp. Kollane vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on huvitavalt tuhane ja leivane, justkui nuusutaks puuahju põrandal küpsetatud leivapätsi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on karamelline, hapuka-rauarohke fooniga, mis meenutab kuivatatud metsamaasikaid (just metsa-, mitte kahvatumaitselisi aedmaasikaid). Lõppmaitse on mõrkjam, tatramee nootidega. Järelmekk on magus, mesine ja tuhane. Jube põnev kooslus!

Keskmise kehaga, ülemäära karboniseerunud paletiga mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe! Puhtalt maitse eest võiks läbiva suurtähe sõna lõpuni venitada, aga kuna ta läheb ämber eili stiili mõttes veidi vasakule, liigse magususe teed, siis ei taha ka ülemäära kiita. Ja jälle ning uuesti on vana Gambrinus hämmeldunud, esiteks seepärast et kuidas see jook on omal ajal joomata jäänud ning teiseks seetõttu, et nüüd antiigina arvestatava joogi BB kukkus märtsis 2016.a.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment