Wednesday, April 29, 2020

Imperial stout


Imperial stout (Waht, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda koda

Tootjainfo: "Maheda maitse ja siidise tekstuuriga tume õlu. Ära lase ennast kõrgest IBU-st hirmutada, mõrudus on balansseeritud karamell-linnastega. Šokolaadilinnas annab õllele mõnusa järelmaitse
IBU 72"

Väike lihtne pudel, sildil õhtutaevas metasajärve kohal. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist, püsides ja haakudes klaasiseintele tihedalt. Õlle värvu s- vähese punaka helgiga must. Aroomis on kõrbenud leiba, šokolaadi, röstkookost ja pisut puutuhka.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses muutub röstine-pähkline-marjane hapukus dominandiks, meenutades külmkuivatatud jõhvikate, rosinate ja pähklite segu sarnaseks. Lõppmaitse muutub magusamaks, rohkem šokolaadiseks, kuid selles šokolaaditahvlis peitub ohtralt jõhvikaid ja pihlakaid. Järelmekk mängib korraks röst-kookose ja nelgi nootidega, nihkudes seejärel taas šokolaadisele põhiliinile.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Tõsi küll, imperial stoudi mõttes jääb ta kuhugi alumise piiri peale, keha võinuks ju tsiba rohkem olla ja kraad-kaks juureski veel, aga esmaseks turuletulemiseks on selline turvalisem variant ehk isegi OK ... ehkki ta ju ei eristu teistest, mis juba turul on. Tubli tegu ikkagi, kui jätta kõrvale see fatnaasiavaesus nime osas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment