Wednesday, February 24, 2016

Ükskord on

Ükskord on (Põletajad MC, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Liigimääratlus: must IPA

Tootjainfot pole :( No kuulge, vähemalt IBU võiks ju kirja panna IPA puhul?

Väike lihtne pudel, sisuliselt olematu silt. Assaraks, mihuke vaht! TUMEpruun ja kauapüsiv, tugevalt klaasiseintele haakuv ja üleüldse muljetavaldav. Õlle värvus - MUST!

Aroom. OSSANUGA! See on mõnus ja võimas. Tume, vaigune, nahkne, puidune, värnitsa ja grillsüte nootidega.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse muutub huvitavalt magusakamaks, meenutades üleküpsemise äärel olevat leivakoorukest ... hetk hiljem küpsebki ta otse su keelel kergelt kõrbenuks, segades kokku sütesse kukkunud ja sealt kiiruga üleskorjatud röstleiva ja ülekuivanud rosinad. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, meretuules plagiseva piraadilipu taoliselt vererõhku tõstev, sadamakõrtsist laevale kakerdava madruse moodi kuraasi täis ja tõrvatünnilikult tümiklik. Järelmekis krõbiseb kuivanud tõrv ja mõlkis udupasuna laadne mõire, millega pootsman lubab igale mehele klõmaka rummi, kui nad suudavad viie minutiga laeva sadamast välja viia, enne kui võimuesindajad kohale jõuavad.

Keskmisest gramm raskema kehaga. tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! Musta humalase eili kuradima hea stiilinäide, kohe nii hea et selle eest võib ka sildituse andestada.
---------------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. ja tegelt - joogi suhtes on silt see köige viimasejärgulisem

    ReplyDelete