Friday, September 8, 2023

Poppels - Broen Double India Pale Ale

Broen Double India Pale Ale (Poppels, Rootsi) prk 0,44 l. alc 9,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,8 punkti.

Tootjainfo: "Broen Double IPA is a collab with Copenhagen-based brewery To Øl. The beer is full bodied with plenty of hops and a marked bitterness. The term double, sometimes strong or imperial, simply means a big and bold beer, both in terms of flavour and abv, which is certainly true here
IBU 65"

Keskmist kasvu purk, kunstipärane kujundus mõjub miskipärast 1960'te vaibis. Kollaka varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist ja tardub sinna tubliks ja püsivaks iluasjaks. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom - issssver kui hea vanakooli IPA, vaigune ja puidune.

Esmamekk - keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - mõru ja hapukas, vaigune ja männiokkane. Lõppmaitse - hapukas-vürtsikas, mõru ja kuivapoolne. Järelmaitse - mõru-magus, kadakane ja putkevarrene, vähese angervaksase varjundiga. Vürtsikas järelsoojus ... issver-sussver, nagu õpikust maha astunud tegelane!

Vaata nüüd on vana Gambrinus katki. Ühest küljest - see on üks neetult hea vanakooli topelt-IPA, milletaolised on muutumas dinosaurusteks. Teisest küljest - ta on niiiiii perfektselt õpikukohane ja ideaalne, et ... ta ei jää meelde. Paradoks, onju! See on ju umbes nii, et sa hingad head puhast õhku ... aga kuidas sa seda kirjeldad? Et on hea, väga hea, elusolemist väärivalt hea! Veider ja segadust-tekitav. Aga see on ju tore!
---
saadaval väga piiratud koguses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment