Tuesday, October 22, 2013

Avec les Bons Voeux

Avec les Bons Voeux (Brasserie Dupont). pdl 0,375 l. alc 9,5 %. liigimääratlus: triple/saison - kas selline kombinatsioon on võimalik? Igatahes 99 punkti ratebeeris ja 93 punkti beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "The Bons Vœux is a blond top fermentation beer with refermentation in the bottle.
Since 1970, the brewery has been brewing a special beer to give as a new years present to their best clients. (the name of this beer “Avec les bons Vœux de la brasserie Dupont » means « With the best wishes of the brewery Dupont » ).
Because of the increasing success, they started to commercialise this “cadeau” but kept the name. Although the demands were considerable, only a small quantity was brewed, so they had to make a reservation list, even months before new year.
This Bons Vœux is coppery blond, has very fine hoparomas and tastes bitter, fruity and mild.
Our selection of yeasts, in combination with a longduring riping process, on a “dry hopping” base, are creating a typical and complex aroma and taste.
A real refermentation in the bottle, which will continue for a long time in your cellar, result in a harmonious and well-balanced beer, full of unexpected and complex aromas."

Traat-stopperi alla peidetud veinikork ja tavapärasest pisut suurem pudel, ülimalt lihtne rohelistes toonides silt. Valge vaht täidab pisut üle poole klaasi, muutudes suuremulliseks ja püsides mitte väga kaua. Õlle värvus - uduselt sügavkuldne. Aroom on ... lilleline, imeilusalt ja troopiliselt lilleline :) Selles on muskust ja puuvilju, kuid üldine mulje on siiski veidi vänge- ja kleepjavõitu õitest, mis ripuvad liaanide küljes ja tolknevad iga võimaliku oksarao otsas.

Esmamekk on ... hmmm ... šampanjalik? Selline kergepoolne, kihisev ja puuviljane ja veinine. Keskmaitse üllatab nii kerge ja mängulise sissejuhatuse järel hoopis jõulisemate ja mõrkjas-vürtsikamate elementidega, siin tümiseb nelgine trumm ja helisevad sidrunikoore timpanid. Lõppmaitse jätkab maitsete paraadi, kus iga tõrepilgune mõrumandlipoiss on käevangu saanud naerusuise mulliplika, kes esimese tõsimeelsust millekski ei pea ja kleidisabaga lehvitades kihinal tuulde hajutab. Järelmaitse on kummaline ja samas nii meeldiv segu mõrkjast-murusest humalast ning vürtsikast vahuveinist, et lausa paneb naeratama.

Keskmise kehaga, kuvavõitu paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga überrüübe, kehastunud elurõõm klaasis! Pruulmeistrid on saavutanud näiliselt võimatu - saisoni kerge hapukus ja triple vürtsikas kehakus on kokku pandud ning tulemus on midagi vaimustavat! Suupisteks soovitaks ehk vaid puuvilju ... noh ja õhkõhuke viiluke parimat sinki üllatuseks kõrvale.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment