Monday, October 7, 2013

Baltic frontier (2013)

Baltic frontier (To Øl). pdl 0,33 l. alc. 7,4 %. liigimääratlus: puuvilja-IPA. 94 punkti ratebeeris, beeradvocate jaoks on olnud seni liiga vähe hindajaid.

Tootjainfo: "water, malt, hops (Centennial, Columbus, Cluster), yeast, juniper & sea-bucthorn"

Võrreldes oma aasta aega tagasi ilmale tulnud eellasega pole välimuses midagi muutunud - sama kasetohuhall ja (vähe-)informatiivne.  Valge vaht täidab pool klaasi, kuid on suuremulline ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - tihedalt udune oranžikas, meenutades koduõlut. Aroomis võistlevad astelpaju hapukus ja kadakamarjade vaigune kirbus, segamini meeldiva linnasemaheda fooniga.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja intensiivselt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse paneb lausa silmi suureks ajama - nii teravalt hakkab see mõrkjas-hapu okaskera mööda keelt veerema. Lõppmaitse on suisa karvane, kadakavaik teeb oma töö ja astelpaju kriipivad kidad võimendavad seda, siin tajud nii päiesekarva marjade hapukat elustavat laksu kui maavillase kadaka kestvat väge. Järelmaitse on võimas ja hingemattev kui vaade päikeseloojangus merele või pilguheit kirikutornist varahommikusele linnale - siin on korraga värsket sära kui läbitungivat vaikelu.

Keskmise kehaga, õrnalt kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga überrüübe, millest nõrgem isend peaks hoiduma! Kuigi, eestimaise astelpaju ja taani kadaka abielu võik siiski järele proovida:)
-----------
pilt siit



No comments:

Post a Comment