Wednesday, October 9, 2013

Ola Dubh 30

Ola Dubh 30 (Harviestoun). pdl 0,33 l. alc 8%. Liigimääratlus: "old ale" ehk pikalt laagerdunud eil. 99 punkti ratebeeris ja 95 beeradvocate järgi - säherdune kokkulangevus tõotab midagi ülimat!!!

Tootjainfo: "Ola Dubh (or ‘Black Oil’) is a collaboration between Harviestoun Brewery and Highland Park, Distiller of the Year*. It is based on Harviestoun’s award-winning Old Engine Oil. With more than a stylistic nod to the classic Imperial Porters (and Stouts) of the nineteenth century, this deliciously rich, dark, 8% a.b.v. beer is the first ale to be aged in malt whisky casks from a named distillery and, with traceable casks and numbered bottles, the rest with genuine provenance. Ola Dubh will initially be available in three different expressions; the initial release will be of small batches aged in casks formerly used to mature Highland Park 12 Year Old, Highland Park 16 Year Old and Highland Park 30 Year Old. Further variants are planned for the future. Ola Dubh is, in the words of beer afficionado Owen D.L. Barstow: “The most interesting new British beer I have tried in years.” "

Disain algab seekord ... tilinast!:) Jah just see köidab tähelepanu, kui te võtate elegantse musta karbikese kätte. Kui teil jätkub kannatust, siis vaadelge seda karpi põhjalikumalt - siin on palju pisidetaile, mis muudavad selle tõeliselt elitaarseks ... ainuüksi mida maksavad peapruulmeistri ja tünnimeistri allkirjad!

Kellukesehelina saladuse jälile saad peale karbi avamist - pudeli kaela ümber oleva paelakese küljes on metall"pitser", mis kõlisebki vastu pudelit. Tegemist on nummerdatud pudelitega, Gambrinuse käes on Nr 10246, villimistähtajaga juuni 2013.

Pudelist voolab välja tihke öö ise - süsimust ja liikumatu. Isegi vahtu tekib selle raske rüüpe peale suhteliselt vähe, moodustades vaid õhukese kirme. Aroom ... mmmm ... see paneb pea ringi käima. Siin klaasis elab spirit ise, kõigi joovastavate jookide vaim ja hing, mis on ühtaegu terav ja õrn. Konjaki ja viski teravus segunevad siin portveini ja likööri magus-mahedusega.

Esmamekk on küll raske, kuid mitte soomusrongilik; tihke, kuid mitte betoonjas; mõrkjas-vürtsikas, kuid mitte tappev. Keskmaitse külvab su keele üle kingitustega - korraga kolm kulbitäit vedelat mõrušokolaadi, pehmet kakaokreemi, vaniljevahtu ja vürtsveini. Lõppmekk tuletab meelde piparkookide nelgilõhna ja kardemoni karedust, hõõgveini kaneelikoort ja veinis küpsetatud küülikut. Järelmaitse kannab aga su ette desserdi-laadungi, šokolaadipudingi ja konservkirsid, rosinad kakaos ja piiiisikese pitsi rasket porterit.

Raske kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapuka-vürtsika buketiga ÜBERrüübe, täiuslik digestiiv, oivaline jutualgataja "oi maitske seda ja kas teate, mis sellega meelde tuleb!" ... ning juttu jätkub kauemaks!

------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment