Thursday, May 8, 2014

Armastuskiri Ladina-Eestist


Armastuskiri Ladina-Eestist (Hampelmann, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Õllemaitse maailmapärandi Eestimaine versioon! Hampelmanni IPA pruulitakse kadakamarjade ja sookailuvartega, iseloomuliku IPA maitse saamiseks kasutatakse kolme erinevat humalat. Meie IPA kuulub kindlasti "eriliste" jooginautimiste kategooriasse, kus on oma koht käredal humalal, maitsval kadakal ning uinutaval sookailul. Veidrad mõtted kauba peale! Koostis: Linnased, humalad, pärm, vesi, sookail, kadakamari."

Lihtne väike pudel, efektne läbipaistev silt omapärase graafikaga. Erkvalge vaht on kahe sõrme paksune ja märkimisväärselt püsiv. Õlle värvus - suurehelbelise hõljumiga kuldoranž. Aroomis domineerib vaigune värske kadakamari ... ja taamal on magus raske raba :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mitmekihine - alguses ründab maitsenäsakesi kadakamõru, siis tuleb kohale aga pohlahapu ja rauamaitse. Lõppmekk on linnasetihe ja veidi nätske, intensiivselt vaigune. Järelmaitse on õrnalt veinine, rabavett meenutavalt rauane ja karmilpoolselt kadakane. 

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI IPA! Siia juurde pakuks midagi väga omapärast, nt kadakaleiba, kui sellist olemas on?
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment