Thursday, May 22, 2014

Jambe-de-Bois


Jambe-de-Bois (De la Senne, Belgia). pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus: tripel. Ratebeeri hinnang 96, beeradvocate oma 87 punkti.

Tootjainfo (google tõlge): "Slightly coppery blond, Leg-de-Bois is a full-bodied and powerful beer. The nose evokes ripe banana and a subtle blend of old varieties of aromatic hops. On the palate the malt dominates, supported by a long and fine bitterness. 49 EBU"

Väike lihtne pudel, plakatlikul sildil istub kahuril puujalaga taat (mis on ilmselt ka nimeandja). Erkvalge vaht täidab pool klaasi, olles keskmise mulliga ja ülimalt püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldkollane. Aroom on mõnusalt vürtsikas-magus, puuviljane ja vaniljene.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-vürtsikas. Keskmaitse paneb kulme kergitama - sildil olev kirje "revolutionary triple" õigustab end täiega. Ühest küljest on tegu klassikaliselt vürtsikas-magusa rüüpega, nagu üks triple olema peab, kuid siin on oi kui mitmeid "ekstrapunkte": sidrunjas hapukus ja punase apelsini magus-mõrkjus, valge veini taoline kerge karastav toime ja koirohunapsi kuiv erksus ... no sammmmumeie kui mõnus bukett! Lõppmekk tõmbab hinge tagasi ja laseb juba kergemal greibilikööril su keelt hellitada. Järelmaitse aga ködiab su meeled kohe pikaks-pikaks ajaks selle hurmava sidrunheina ja pihlakanalivka lummusse!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsika-hapukas-mõrkja buketiga zzzupertasakaalus MEGAHEA rüübe! Siia kõrvale sobiks Gambozola ja õunakrõpsud

------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment