Friday, May 2, 2014

Spaceman IPA


Spaceman IPA (Brewfist, Itaalia). pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang on 97 punkti, beeradvocate oma 84 punkti

Tootjainfo: "Malti: Pale, Aromatic. Hops: Citra, Columbus, Simcoe. Orange colour West Coast style IPA. Dry and very hoppy. Grapefruit and peach nose with fruity and citrus aroma. Very american beer..."

Väike lihtne pudel, tumedal sildil kuundunud kosmonaut. Valge tihe kiht moodustab sentimeetrise kihi, olles üle keskmise püsiv. Õlle värvus - oranži helgiga tumekuldne. Aroom paneb lausa heldima - niiiiiiiiiiii palju on siin troopilisi puuvilju ja soolakat adru ja männikasve, et paneb pea ringi käima. parimad ja võimasaimad humalad kokku annavad säherduse tou vastu nina, et niutsud :)

Esmamekk on keskmisest suts tihkema kehaga ja intnensiivselt magus-vürtsikas. Keskmaitse segab siia juurde mõõõnusa sületäie sidrunikoort ja kulbijagu greibimahla, raputab sisse mangoviile ja ananassikuubikuid, lõpuks veel kadakamarju ja soolakat mereadru ... oisajuttidejutt kui mõjus segu see on! Lõppmaitse paneb vaikselt mörisedes silmi sulgema ja kevadise päikese käes külge soendava karu kombel nahka judistama ... marrrru mõnnnnus kas tead! Järelmekk ei taandu kuhugi, vaid haagib end ohakana su tokerdunud kasuka külge ja õõtsub suus ringi veel jupp aega, tuues mingis kolmandas käigus esile ootamatuid õliseid ja vaiguseid emotsioone.

Keskmisest raskema kehaga, õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga oivaliselt külluslik ÜBERIPA! Siia kõrvale pakuks ehk ettevaatlikult tšillikastmes röstitud ananassiviile?

-------

pilt siit

No comments:

Post a Comment