Friday, May 9, 2014

Justus, aga mina, auh?

Justus, aga mina, auh? (J.R.Schrammi Keller / Õllenaut, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: hele eil.

Tootjainfo: "Justus Reinhold Schrammi alustas oma õlle tootmist ja pudelisse villimist Tartus 1826.aastal. J.R.Schrammi õlu oli kõrgelt hinnatud ja pikka aega kuulus talle Tartus pudeliõlle monopol. On aeg vana õllepruulija nimi jälle ausse tõsta. Koostis: linnased, humal, pärm, suhkur."

Väike lihtne pudel, hele lihtne sildike. Erkvalge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis vajub kirmeks, kuid jätab klaasiseintele siiski vahujälje. Õlle värvus - õrnalt udune helekuldne. Aroom on magusmõrkjalt linnaseline ja heledat puitu, nt haaba meenutav.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi linnasetihedamaks, meenutades oma magushapu balansiga heledaid viinamarju ja tikreid. Lõppmaitses lisandub bsikviitjat kreemist nüanssi, mille kõrval tuleb esile seesama puidune tihkus. Järelmekk on kerge ja karge, sidrunheina ja melissi taoline.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseeritud, hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga mõnusalt nauditav rüübe. Sobib nii pikemaks tiksumiseks kui keelekasteks nt Kiievi kotlettide kõrvale.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment