Sunday, May 18, 2014

Humal & Oder Pilsner

Humal & Oder Pilsner (Saku, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: hele laager. Ratebeeri hinnang 15, beeradvocate ei tunne veel seda marki.

Tootjainfo: "H&O Pilsner on Tšehhi pilsneri tüüpi aromaatne hele õlu, millesse on pandud mõned peotäied hoolega valitud humalaid tavapärasest rohkem. Mõnusalt humalarikka maitse (IBU = 30) annavad Zeus ja Northern Brewer mõruhumalad, nauditava aroomi eest hoolitsevad Hallertau Hersbrucker ja Super Styrian aroomhumalad."

Lihtne väiek pudel, retrohõnguline valgepõhjane silt. Erkvalge vaht moodustab kahe sõrma paksuse kihi, mis püsib üpris kaua. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroomis lööb esmalt ninna päris jõuline humalapilv, mis meenutab värskeltniidetud muru ja männivaiku (et mitte öelda isegi tärpentini), seejärel aga tuleb esile tüüpilise heleda laagri lihtne linnasepehme põhi.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus-vürtsikas. Keskmaitses on sama efekt mis lõhnas - esmane mulje on lausa väikese vau-efektiga murumõru, kuid see taandub hetkega. Lõppmaitses tuleb taas esile vaigune kirbe mekk, meenutades seekorda kadakamarju. Järelmekk paneb keele mõõduka vürtsikusega õhetama, varjutades pehmet biskviitjat linnasetausta.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magus-vürtsikas-mõrkja buketiga rüübe. Pilsneri kohta pisut teravapoolne, pigem liigitaks seda vürtsikalt humaldatud premiumi kilda, kuid tulemus on siiski meeldiv. Siia juurde sobiks pakkuda marineeritud oliive.

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment