Thursday, May 15, 2014

Virmalised

Virmalised (Põhjala, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "A powerful and hoppy IPA that uses a blend of American hops, giving the beer a fresh citrus and grapefruit punch."

Väike lihtne pudel, tumerohelisel sildil veiklevad virmalised. Erkvalge vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on küll hõre, kuid ülimalt püsiv ja klaasiseintele kleepuv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldne. Aroom on äärmiselt intensiivne, vaigune, nätske ja puuviljane, meenutades purukslitsutud kadakamarju ja üleküpsenud ananassi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja keeleotsa näksivalt mõrkjas. Keskmaitse joonistab välja kaks selgelt eristuvat korrust: alguses raskelt vaiguselt mõrkjas, seejärel kohe ananassi ja mango segune. Lõppmaitse paneb keele juba tudisema, sellesse haakub vürtsikalt greibiseemne õli ja päikese käes kuumenenud kadakas. Järelmekk väänab suus veel ühe tiiru, pannes kõik selles kaasa kumisema raskelt ja himuralt kõikematva humalatormiga, sundides humalafriiki aupaklikult noogutama ja normaalset inimest kohkunult suud muigutama ning klaasikest vett haarama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBER-IPA. Kui järgmiseks suurendada linnasekogust ja seeläbi keha ning kangust, mängiks sama humalatase juba ka peaaegu et topeltIPA välja. Toidust peab siia kõrvale pakkuma midagi võimast - nt Claxstone sinihallitusjuust sobiks õite hästi!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment